het Gilde van Hondentrainers
Professionals in Hondentraining


mail: info@hetgildevanhondentrainers.nl

De gildemeesters

Jolien Schat

Is begonnen met het trainen van honden in 1982. Eerst gewoon met haar eigen hond maar vanaf 1986 als instructeur bij een gebruikshondenwerkgroep. Hier hield ze zich met name bezig met het trainen van waak- en verdedigingshonden, speurhonden en reddingshonden. Na het volgen van tallozJolien Schate instructeurscursussen, de opleiding tot gedragstherapeut, seminars en congressen in het binnen- en buitenland heeft zij in 1994 haar Hondenschool De Bacchanten gestart. Een unicum in die tijd, toen er vrijwel alleen maar nog verenigingen waren die zich in meer of mindere mate met het trainen van honden bezighielden en die vrijwel geheel dreven op vrijwilligers.
Jolien heeft jarenlang voor landelijke tijdschriften over honden geschreven en heeft inmiddels vijf boeken over honden en hun gedrag op haar naam staan. De laatste, het exclusieve boek voor de Gildescholen, is ook van haar hand en een puppyboek is in de maak. Zij is tevens als docent verbonden aan een landelijke HBO-opleiding voor kynologisch gedragtherapeuten. Jolien is altijd nieuwsgierig en loopt vaak voorop als het gaat om vernieuwingen, als zij er tenminste de voordelen van ziet. Niet alle veranderingen zijn verbeteringen, maar dat kan je pas beoordelen als je er in ieder geval voor open staan. Zo heeft ze de aanzet gegeven tot heel wat vernieuwingen in ons land waaronder clickertraining en canicross.

Olivier WiegmanOlivier Wiegman

Vanaf de basisschool wist Olivier al wat hij wilde worden, namelijk dierenarts. Zijn middelbaar onderwijs was daar dan ook helemaal op aangepast. Na drie keer uitgeloot te zijn voor de studie Diergeneeskunde besloot hij om een hele andere richting op te gaan en is een studie Small Business in Haarlem gaan doen. Na deze HBO opleiding is hij een aantal jaar in het bedrijfsleven actief geweest, maar zijn passie, het werken met dieren (honden) bleef trekken.

Het roer ging april 2005 180 graden om. Naast zijn parttime baan bij het casino, is hij zich fulltime gaan richten op hondentrainingen. Hij is toen direct begonnen met de instructeur cursus I bij het Martin Gaus gedragscentrum en werd al snel meegesleept in het enthousiasme dat daar wordt uitgedragen. De andere instructeurscursussen volgden snel, evenals de opleiding tot Kynologisch Gedragstherapeut. Ook heeft hij zelf de instructeurscursussen (de opleiding voor aspirant instructeurs) gegeven aan de Martin Gaus Academie.

Na ruim 5 jaar een Martin Gaus hondenschool te hebben gehad is Hondenschool 'De Gabber' in juli 2013 zelfstandig verder gegaan. Olivier: "Wat ik zeer belangrijk vind in de relatie met mijn honden is dat we samen plezier beleven en elkaar vertrouwen. Natuurlijk regels moeten er gelden en commando's moeten opgevolgd worden, maar het plezier en vertrouwen moet blijven. De trainingsmethode die we hanteren op Hondenschool 'De Gabber' is hiervoor ideaal, tijdens de training ben je bezig met het versterken van de band met je hond, je ziet dat je hond er plezier aan beleeft.
Laten we dus gaan voor een gehoorzame en vrolijke hond, we hebben ze tenslotte om als vrienden door het leven te gaan!”

Renske natuurlijke voeding
Dier en Zorg
Nylabone
Ropadog
Dogstar
© Copyright 2019 het Gilde van Hondentrainers, niets van deze site mag worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt doormiddel van druk, fotografie, microfilm, internet of op welke wijze dan ook.