het Gilde van Hondentrainers
Professionals in Hondentraining


mail: info@hetgildevanhondentrainers.nl

Nieuws

Wetenschappers ontwikkelen test voor dementie bij honden

dementie

Weten of je trouwe viervoeter dementie heeft? Dankzij wetenschappers uit Slowakije is dat nu mogelijk. Zij maakten een test om de ziekte te ontdekken bij honden.

Aan de hand van slaapgedrag, zindelijkheid, of ze zich kunnen orienteren en hoe ze omgaan met andere honden, kan worden vastgesteld of een hond dement wordt. Zo kan een hond die de ziekte heeft sneller worden behandeld.

Verschillende stadia
De Slowaakse onderzoekers hebben over de test gepubliceerd in het tijdschrift Applied Animal Behaviour Science. Met de test kunnen de verschillende stadia van dementie worden vastgesteld.

Dementie bij honden begint vooral met slaapproblemen en ongewoon sociaal gedrag. Als ze de ziekte langer hebben kunnen ze hun zindelijkheid verliezen en problemen hebben met oriëntatie.

Oudere leeftijd
Net als mensen kunnen honden op oudere leeftijd met de ziekte te maken krijgen. De wetenschappers denken dat er in Europa ongeveer 14 miljoen 'bejaarde' honden een hoger risico hebben om dement te worden.

De wetenschappers onderzochten 215 honden van tussen de 8 en 16,5 jaar. Aan de hand van gesprekken met de eigenaar werd gekeken of ze symptomen van dementie hebben.

bron: www.rtl.nl

Weer controle voor hondenbelasting

Stroom uit hondenpoep

Er is weer een controle aan de gang voor de hondenbelasting. Controleurs gaan de lokale deuren langs om in elk huis na te gaan of daar een of meer honden worden gehouden en, zo ja, of daar ook de noodzakelijke plaatselijke belasting wordt betaald. Jaarlijks blijken sommige hondenbezitters dat niet te doen.


De controleurs die aan de deur komen, kunnen zich legitimeren door middel van een door de gemeente is verstrekt legitimatiebewijs. Wie een hond nog niet heeft aangemeld, kan dat alsnog doen via www.gemeentebelastingenamstelland.nl. Daarmee voorkomt men een boete, als men de hond al langere tijd in bezit blijkt te hebben.

Net als vorig jaar voeren Amstelveners met een bijstandsuitkering de jaarlijks controle op de hondenbelasting uit. Zo kunnen zij werkervaring op doen en bespaart het de gemeente geld, omdat niet – zoals vroeger – een extern bureau wordt ingehuurd.

bron: www.amstelveen.blog

Hond houdt week de wacht bij andere hond in put

Stroom uit hondenpoep

Een verdwaalde hond in de Amerikaanse staat Washington heeft haar leven te danken aan een andere hond, die een week lang aan haar zijde bleef toen ze in een put was gevallen.


Dagenlang waren de setter Tillie en de bassethond Phoebe spoorloos. De Vashon Island Pet Protectors, een groep vrijwilligers, verspreidden vorige week het signalement van de twee honden.

Afgedaald in ravijn
Begin deze week werd de organisatie gebeld door mensen die op het land aan het werk waren. Ze maakten melding van een 'roodachtige hond' die een paar keer naar hen toe was gekomen. Vervolgens verdween de hond steeds weer in de richting van een ravijn.

De groep dierenbeschermers daalde af in de kloof, meldt de Amerikaanse regionale nieuwszender NWCN. Toen ze Tillies naam riepen, hoorden ze flauw geblaf.

Bodem van de put
Ze vonden de hond een paar minuten later aan de rand van een oud betonnen waterreservoir, haar kop rustend op de rand. Toen ze dichterbij kwamen, zagen ze Phoebe op de bodem van de put zitten.

De honden, al jaren onafscheidelijk, waren koud en hongerig. Intussen maken ze het goed. Een woordvoerster van de organisatie zegt dat de vermissing een belangrijke boodschap bevat voor mensen die hun huisdier kwijtraken: "Nooit opgeven, altijd blijven zoeken."

bron: www.rtl.nl

Dit hulpstuk laat je hond perfect poseren voor een selfie

Selfie hond 1

Herken je dit probleem? Je wilt een selfie nemen met je hond, maar het beestje wil maar niet stilzitten. Daarvoor is nu een oplossing: het ideale hulpstuk op je mobieltje om je hond stil te laten zitten.

Jason uit de Amerikaanse stad San Diego was op zoek naar een manier om een selfie te kunnen nemen met zijn hond. De oplossing voor zijn probleem is even simpel als briljant: een hulpstuk met een tennisbal.

Selfie hond 2

"Terwijl je een foto wilt nemen met je hond, heeft-ie het drukker met een eekhoorn dan met de foto", legt Jason uit. "Daarom bedacht ik de Pooch Selfie. Hij maakt gebruik van de natuurlijke aandacht die je hond heeft voor een tennisbal."

Plastic clip met tennisbal
De Pooch Selfie is niet meer dan een plastic clip die je aan je mobiel vastmaakt. In de houder zit een tennisbal. Omdat je hond kijkt naar de tennisbal, hoef je alleen nog maar te richten en te klikken voor een selfie met je hond. Voor honden waarbij een tennisbal alleen niet werkt: het balletje kan ook piepen. Zo moet je hond wel kijken.

Selfie hond 3

Op crowdfundingsite Kickstarter is Pooch Selfie een doorslaand succes. Met nog 17 dagen te gaan, heeft Pooch Selfie al meer dan twee keer het benodigde geld opgehaald. De teller staat op 18.580 dollar, waardoor Jason het product ook echt kan gaan maken. Als je 'm alvast wilt bestellen: als je 13 euro inlegt, krijg de Pooch Selfie in december.

Juist omdat-ie zo simpel is, moet de Pooch Selfie werken met de iPhone en Androidtelefoons. En hij kan zelfs op tablets worden geklikt.

bron: www.rtl.nl

Renske natuurlijke voeding
Dier en Zorg
Nylabone
Ropadog
Dogstar
© Copyright 2019 het Gilde van Hondentrainers, niets van deze site mag worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt doormiddel van druk, fotografie, microfilm, internet of op welke wijze dan ook.